fredag 20 november 2009

Liv

Det pumpar runt i mina ådror. Gör mig hög, gör mig låg men gör mig aldrig nånting mitt emellan. Det är så jag vill ha det.

Sommaren har anlänt på riktigt och stan är stekhet. För första gången sen jag kom hit går jag på min egen stadsvandring. Skiter i allas kommentarer om hur det är farligt som ensam tjej och är glad för att jag gör det. Ett stenkast från mitt hem myllrar livet nedanför alla skyskraporna. Afrikanskt blandat med europeiskt och asiatiskt i en underbar mix.

Jag har ett mission. Att gå direkt till olika organisationers kontor. Jag är desperat efter folk att intervjua och det har gått åt helvete med det än så länge. Men jag är en envis jäkel och jag ger mig aldrig. Så jag snackar mig in hos vakterna utanför så pass så jag blir insläppt. Möts av vänlighet när jag väl kommer in på kontoren. Framför allt av människorna på min favoritorganisation. En härlig brittisk tjej i min ålder är mer än hjälpsam. Ger mig lista på personer att kontakta och till och säger att hon gärna tar en kaffe med mig själv nån dag.

Jag tar en lunch i stan på ett skuggigt café. Tittar på människor, reklampelare med julmotiv och julpynt över staden. Jag kunde inte bry mig mindre om jul. Jul känns avlägset och i denna kontext - bara bisarrt.

Kväll och jag har låtit B släpa med mig till solnedgång på Clifton Bay. Hon skulle möta upp med nån snubbe där som hon inte är intresserad av mer än som kompis och det var där jag kom in i bilden. Så vi åker i hennes bil i backar med typ 90 graders vinkel. I början kände man pirret över höjden men nu finns bara njutningen kvar. Efter att ha parkerat bilen tar vi en evighetstrappa ner till den kritvita stranden. Folk har samlats med picknickkorgar på filtar och handdukar. Unga människor och gamla människor som försöker se ut som tjugoåringar. Många lyckas med botox och fettsugningar. Quite impressing. 98 procent av människorna är vita. Har guldarmband från Gucci och liknande som glimmar på handlederna. Dricker vin eller skumpa ur medhavda glas. B:s vän är synbart gammal med grått hår på bröstet och en stekig utstrålning. Han har dock vänner med sig och B börjar snacka med en våpig brud. Jag sitter på en avlägsen kant och bemödar mig faktiskt inte med att involvera mig i snacket om det här brudens safaritourguide till älskare. Jag njuter istället av att se på solen som glöder som en blodapelsin i purpurfärgad sky. Tar bilder av allt omkring mig. Solen går ner och det blir dags att gå. Jag och B har en CS middag att gå på på mexikansk restaurang.

Jag känner att det är nåt med mig ikväll. Killar kastar beundrande och sugande blickar. Handlar det om att mensen är på väg när som helst? Att de liksom anar det? Att det nu är som en sista chans innan syndafloden. Jag vet inte. Men nånting är det.

Vi anländer i det senaste laget men välkomnas med leenden och varma handslag. Jag pratar med en tyskmarockansk tjej som berättar att hon nyligen lämnat allt bakom sig för ett liv i Cape Town. Att hon åkt hit som turist, blivit förälskad i stället och bestämt sig för att flytta. Jag förstår henne. Helt och fullt. Saknar inte Sverige ett skit nu. Senare på kvällen kommer P som B har pratat om och beskrivit som "such a sweetheart". Jag stämplar honom som gay omedelbart. Lång, smal, välklädd, blond och sprallig. Vi börjar prata om en festival vi båda ska på nästa helg. A, som var med på mitt förra CS möte har joinat oss. Hon ska också på festivalen så vi planerar inför den. Jag säger att jag behöver en plats i ett tält och det fanns det tydligen i P:s tvåmannatält. Det var ett riktigt trångt tält förklarade han men att jag var välkommen att göra honom sällskap i det om det var okay med mig och jag bara "of course!". Jag och gaykille i trångt tält=No probs. Vid det laget hade B redan dragit till sin KK efter att i vanlig ordning checka med folk så att nån kör hem mig. Så sweet av henne.

Mot slutet är vi sex personer kvar. Folk vill dansa och jag var självklart på så vi bestämmer oss för att trycka in alla i P:s trunk och bege oss ner mot the Observatory. Ute på Long Street blir det dock trubbel. P:s original till Manchesterkille A lackar loss på dealare. Det ser riktigt illa ut ett tag och jag är nära på att ringa polisen. A "I don't want your fucking shit! Stop ruining people's lifes by selling it.!!" Dealaren skriker tillbaka och de knuffar på varandra. Tillslut ger dealaren upp. A med armen om mig: I'm sorry you had to see that shit. I just couldn't keep quiet. That are some crazy shit they are trying to sell to people. Not the usual stuff." Jag säger att det är lugnt. Folk klämmer in sig men reserverar framsätet åt mig. Så det är jag, P, A, tyskmarockanska tjejen AA, svart sydafrikansk kille S och en sjätte kille som jag pinsamt nog inte kommer ihåg namnet på.

Anyways, klockan är efter ett så vi hamnar på en brasiliansk bar med livemusik i själva baren. Så coolt. En av musikerna är riktigt söt och jag fotar. P bjuder mig på Caprinhja och jag och AA dansar. Efteråt när livemusiken är slut sätter sig folk vid bord och runt baren. Plötsligt är söta bandkillen framför mig. Sträcker ut handen och ler inbjudande. Ber om en dans. Sambadans och jag fattar fort att han är ett professional. Han berättar med sin distinkta brassebrytning att han undervisar i dans på stället. Jag försöker föra konversation med honom men det går ganska hackigt. Han behöver fråga en kompis om ord han inte hittar. Så jag ger upp försöket till verbal kommunikation och njuter istället av dansen. Vi är de enda på dansgolvet och folk runtomkring tittar på med blickar som säger att de gillar det de ser. Vid ett tillfälle säger han: "I like the way your body is moving. I'm enjoying this. Are you enjoying this? Jag: I'm enjoying this. Och det hela känns så sensuellt och sexigt. Den intimaste stunden jag haft med någon på mycket länge. Denna vackra unga man med sin vackra muskulösa kropp och långa lockiga mörka hår... Känns som om jag skulle kunna fortsätta dansa för alltid. Men tillslut tackar han för dansen och bjuder upp annan brud. Direkt därefter tar P tag i mig. Svingar mig runt på ett inte lika graciöst men ändå charmigt sätt. Sen kommer hans kompis som jag inte minns namnet på. Frågar om han får ta över. Javisst, tycker jag och han tar ett bestämt grepp om P:s midja. Lipar retfullt åt mig. Jag skrattar. Sötkillar...

Under tiden blir jag kidnappad av Manschesterkilen A. Han tyckte vi två ska gå till stället intill. Stället intill är helt dött men han menar på att han inom tjugo minuter kommer omvandla detta ställe till "The place to be" Att jag bara ska ge honom den tiden och watch him. Go! tycker jag. Vi går först runt och inspekterar inredningen. Kommenterar vad vi gillar och vad som går bort. Sätter oss vid ett bord och tar en match i armbrytning. Han låter mig vinna. Sen approachar han personalen i baren. Attackerar dem som den värsta säljaren. Under tiden han har en dramatisk utläggning för dem om jag vet inte vad så kommer killen som jag inte kan namnet på. Ser ut som typisk vit surfarkille. Vi står och pratar när han säger: Tell me, how does a person get to be that beautiful? Is it lot of work behind this piece of art or are you a natural? Jävlar i min gata, snacka om sweet talker. Jag: Baby, I'm a natural. Sen frågar han vad jag ska göra nästa dag och säger att han vill ha mitt nummer. Jag slingrar mig. Säger att jag inte kan det. Vi drar med oss A tillbaka. Jag ger ett uppskattande leende till stora svarta vakten som A tjatat på. Han har visat hög grad av tålamod.

Tillbaka till brassestället och P tar tag i mig, lyfter upp mig och slänger mig över axeln. Jag tjuter men gör inget motstånd. Låter mina lemmar dingla fritt där i luften. Känner mig så avslappnad. han släpper ner mig och vi dansar igen. Han pussar och pussar mig på kinderna. Viskar komplimanger i mitt öra. Obviously not gay! Jag blir helt ställd. Vet inte huruvida jag är attraherad av honom eller inte. Har ju liksom aldrig tagit den möjligheten med i beräkningen.

AA och S som mest bara stått och snackat utanför säger att de vill åka hem nu. Klockan är efter tre och jag har inga invändningar. Vi går mot bilen. Jag mitt emellan P och hans kompis utan namn. Deras armar om mig. Sen börjar de slåss på låtsas - "She's my girl" "No way, She's mine!" Jag tar plats i trucken den här gången och lyckas med att slå i huvudet. A stryker mig över håret och tröstar. Jag sitter med huvudet lutat mot hans axel under resan medan vi diskuterar politik och konspirationsteorier. S som hållit låg profil under kvällen försöker föra ett samtal om apartheid under middagen. Ingen ville lyssna förutom jag som förstår att man vill prata om sådana saker. Denna uppfuckade historia som var för inte alls länge sen och nu låtsas plötsligt alla att det inte fanns nån sån verklighet. Vi bytte nummer då redan under middagen. När han kliver av vid hans ställe säger han så alla hör att han kommer ringa mig. Alla blir paffa. Den enda killen som fått mitt nummer är den svarta killen jag pratat minst med.

Jag är den sista som P och A droppar av och en stund står vi och ser på den fantastiska utsikten hos mig. Sen kramar jag dem båda. P försöker hålla mig kvar men jag sliter mig loss. Säger att vi ses nästa vecka. Vi har en fest planerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar