måndag 8 juni 2009

Framtid och väder

Var iväg till Stockholm idag för parkhäng med studiekamrater från programmet. Vi laddade med halloumiost, champinjoner och biffar på engångsgrillar medan vi pratade om alla olika kurser som folk tagit under våren och vart de skulle ta vägen under hösten.

Överlag har mina ambitiösa kamrater fått tag på synnerligen intressanta praktikplatser. Det är ambassader och FN-organ spridda över samtliga världsdelar. Kände mig som den riktiga kärringen mot strömmen som jag är då jag valt att vända på det hela - skriva uppsats i höst och sen avsluta med praktiken. Jag tror fortfarande det är den mest strategiska vägen.

Det var meningen att vi skulle socialisera ute i det gröna till sent in på natten men jag bangade efter fem timmar. Vid det laget hade mina leder hunnit bli helt stelfrusna. 12 grader kanske det blev som bäst. Hej svensk sommar.

Hej svensk sommar, tänkte jag också då jag läste en artikel om hur man bör tänka så man planerar semestern enligt vädret. Artikeln gav mig ännu en anledning till att emigrera från landet en gång för alla. Den menade på att i juni kan man ha tur med vädret men då får man räkna med att det är apkallt att bada. I juli och augusti sen är det stor risk för åskväder och regn. Informationen känns ju kul som fan då sommarmånaderna varit det enda ljuset i tunneln under alla rövhålsmörka vintermånader... Det är synd om människorna, som Strindberg sa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar